Close

Ključ neiscrpne kreativnosti

Vaša svakodnevica postala je nepodnošljiva rutina i razmišljate o novom poslu, napredovanju na postojećem, samostalnom radu ili želite kvalitetnije osmisliti svoje slobodno vrijeme. Razvoj kreativnosti odskočna je daska za promjene kvalitete života i brzi napredak. Svatko raspolaže kreativnim potencijalom i sposoban je razvijati ga. Kreativnost nije predodređena za posebno sretne pojedince. Premda su vas odgoj, škola i zaposlenje možda naviknuli na prihvaćanje gotovog i izvršavanje uputa, svjesnim trudom i vježbom možete ponovo razviti svoju urođenu sposobnost stvaranja ideja i kreativnog razmišljanja.

Slika opis

Ovaj program sadrži vježbe koje potiču vaš um na oslobađanje od rutinskog razmišljanja, navikavaju ga na nesputanost, istraživanje u neočekivanim smjerovima i povezivanje informacija na originalan način. Vježbe ohrabruju kontakt s podsviješću, koja je izvor neograničene kreativnosti. Pojedine vježbe uz to potiču pozitivan stav prema sebi i oslobađanje od strahova i samonametnute cenzure.

Poput vožnje biciklom, sviranja, pisanja... kreativnost se može učiti i razvijati, a za razvijanje kreativnosti, kao i za spomenute vještine, potrebno je uložiti vrijeme, ustrajnost i interes.

Slika opis

image

Sve što trebate učiniti jest udobno se smjestiti u svoj omiljeni naslonjač, ubaciti CD u player, zatvoriti oči i aktivno slušati vježbe vođene ugodnim sugestivnim glasom i učinci neće izostati!

 

OpuŠtanje tijela i uma

Ukoliko ste posebno napeti ili pod stresom, preporučamo da prije izvođenja vježbi iz programa, uvijek prvo izvedete ovu kratku pripremnu vježbu opuštanja. Vježba opušta, odmara, smiruje.

 

Kreativno samopouzdanje

U racionalnom svijetu prepunom zahtjeva, očekivanja i konkurencije nije lako opustiti se i vjerovati u sebe. Tome pridonose i uvjetovanja iz djetinjstva. Vjerojatnije je da vam je veća prepreka k uspjehu nedostatak samopouzdanja i pozitivnih očekivanja negoli nedostatak sposobnosti. Ova vježba otvara vaš um i potiče motivaciju i ustrajnost stvaranjem poticajnih emocionalnih stanja. Isto tako vježba pomaže u izgradnji povjerenja u sebe i pri stvaranju opuštenog kreativnog stanja.

 

Ovladavanje preprekama kreativnosti

Kroz proces odrastanja vaša prirodna kreativnost u pravilu je dosljedno obeshrabrivana. Najčešće su vas obeshrabrivali roditelji, koji su odrasli u još gorim uvjetima, puni strahova i nerijetko sa snažnom potrebom za kontrolom, dok ste školovanjem sustavno navikavani sputavati spontanost i prihvaćati tuđa rješenja. Ovisno o mjeri u kojoj ste bili povređivani, kažnjavani i postiđivani zbog spontanosti, stvarali ste neugodne dojmove o sebi i propuštali priliku za prilikom vježbanja kreativnosti. Ovom vježbom umirujete svoje strahove i otpore te si dajete podršku i poticaj. Vježba pomaže u prepoznavanju nesvjesnog sabotiranja vlastite kreativnosti te opušta i smanjuje strah od pogreške i perfekcionizma.

 

Brainstorming

Ova vježba za razvoj kreativnih ideja vrlo je jednostavna i zasniva se na necenzuriranom iznošenju sadržaja svijesti. Preporučujemo da pripremite pribor za pisanje ili snimanje glasa i da tokom vježbe zapisujete ili snimate svaku ideju, bez obzira na to koliko ona bila besmislena, nelogična ili smiješna. Mnoge besmislene ideje mogu biti polazna točka, dati elemente koji se mogu razraditi i povezati s drugim asocijacijama u korisnu ideju. Redovitim vježbanjem potičete spontano i kreativno razmišljanje te odvikavate um od racionalne cenzure.

 

Igra asocijacija

Ovom vježbom svoj um potičete na neočekivane, nepredvidljive misli, što je osnova kreativnosti. Bit je vježbe povezati postojeće ideje ili probleme s nasumičnim, neočekivanim objektima i radnjama, koji će vaš um usmjeravati drukčijim tokovima razmišljanja od naučenih. Klonite se nastojanja da dođete do određenih rezultata tokom vježbe, jer ona nije namijenjena stvaranju točno određenih rezultata, premda tome može pridonijeti, nego razigravanju uma i učenju necenzuriranog razmišljanja. Dok vježbate, izbjegavajte se zaustaviti na nekoliko očitih rješenja, već nastojite stvoriti što više ideja, čak i ako su nerealistične i nelogične. Ukoliko vam se neke ideje učine zanimljivima, mada ne i potpuno korisnima, te ih tokom vježbe poželite zapisati, pripremite si pribor za pisanje prije vježbe. Vježba razigrava um i usmjerava um u razmišljanje izvan rutine.

 

Igra ideja

Najveći broj ideja nastaje ne kao iznenadan uvid u nešto potpuno različito od uobičajenog, nego kao nadogradnja i povezivanje već postojećih ideja. U ovoj vježbi krenut ćete od jedne ideje ili elementa područja na kojem radite, te se igrati njime istražujući na koje se načine može izmijeniti, nadograditi ili poboljšati. Kao i u drugim vježbama, budite opušteni i ne opterećujte se rezultatima nego si dopustite pogreške i spontane asocijacije. Igrajući se idejama, svoj um možete izvježbati kreativnom načinu razmišljanja. Vježbanje pomaže kod spontanog i necenzuriranog razmišljanja te uči razvijanju i povezivanju ideja.

 

Svjesno kreativno sanjanje

Pomoću ove vježbe opustit ćete svoj um i prepustiti se spontanim slikama i podsvjesnim simbolima. Mnogi znanstvenici i umjetnici došli su do važnih otkrića upravo zahvaljujući snovima. U ovoj vježbi možete svjesno sanjati – svjesno koristiti potencijale snova. Dok radite vježbu, otpustite očekivanja i kontrolu te se, što je više moguće, prepustite spontanim slikama i asocijacijama. Nastojite samo pamtiti slike, i u prvom dijelu vježbe ne razmišljati o njima niti ih analizirati. Smjestite se u udoban, ali uspravan položaj kako ne biste zaspali. Radite ovu vježbu opušteno i bez pritiska. Važnije je razvijati kontakt s podsvijesti i spontanu kreativnost nego svaki put doći do upotrebljive ideje. Vježba pomaže u kontaktu s podsvjesnim potencijalima i vježbanju njihovog korištenja te u spontanom i necenzuriranom razmišljanju.

Slika opis

image

Saznajte više o samim tehnikama korištenima u programu "Ključ neiscrpne kreativnosti":

imageDuboko opuštanje

imageReakcija opuštanja

imageIntrospekcija

imageVođena vizualizacija

imageAfirmacije

imageRad s unutarnjim djetetom

imagePsihodrama

imageSoulwork Systemic Coaching

Kreativnost nije slučajni dar darovan sretnim pojedincima, već vještina koja se vježba i razvija kao i druge. Einstein je rekao: Ja nisam pametniji od drugih, ja samo više razmišljam!

    • Praktični savjeti za razvoj kreativnosti
    • Uklanjanje barijera prema kreativnosti
    • Razvijanje kreativnog razmišljanja
    • Kreativnost kao navika...

Napomena: knjiga je snimljena u standardnom PDF formatu koji je moguće čitati uz pomoć Adobe PDF Readera (program se može besplatno preuzeti na www.adobe.com). Predlažemo Vam da knjigu ne printate na papir već da se njome koristite uz pomoć računala - na taj način zajednički doprinosimo očuvanju prirode!

Slika opis

image

Bonus DVD sadrži video snimke i detaljne upute specijaliziranih vježbi yoge, disanja te tzv. yoge nidre (vođenog opuštanja). Ove tehnike će Vam dodatno pomoći u programu "Ključ neiscrpne kreativnosti".

 

KljuČ neiscrpne kreativnosti

Kratki specijalizirani set jednostavnih Yoga vježbi za program "Ključ neiscrpne kreativnosti". Da bi ste bili kreativni neophodna vam je koncentracija. Ove vježbe vam pomažu da usavršite vještinu koncentracije i kasnije primjenite na svaki kreativni zadatak.

 

YOGA SETOVI

Ovi jednostavni i kratki slijedovi vježbi u trajanju od 10 i 25 minuta razgibat će vam vrat i kralježnicu, opustiti ramena i napetosti iz zglobova te istegnuti mišiće cijeloga tijela. Vježbe možete izvoditi svakodnevno, ujutro za razbuđivanje, na poslu za vrijeme pauze ili pak navečer prije spavanja. Vježbe yoge pozitivno djeluju na psihu, umiruju i usredotočuju um te nam pomažu u osvještavanju i ovladavanju vlastitih emocija.

 

DISANJE: ALTERNIRANI DAH

Tehnika izmjeničnog disanja pod nazivom alternirani dah uravnotežuje živčani sustav i može vam biti jedan od glavnih saveznika u ovladavanju emocijama te u borbi protiv stresa.

 

DISANJE: MJEH

Ova kratka i intenzivna tehnika disanja pod nazivom mjeh može Vas razbuditi, energizirati ili pak „distancirati“ od neugodnih misli, emocija ili događaja.

 

DISANJE: POTPUNI DAH

Tehnika disanja pod nazivom potpuni dah predstavlja prirodan način disanja kod djece kada su opuštenom stanju, sve do dobi u kojoj „nauče“ potiskivati svoje emocije. Ovaj način disanja uključuje trbušno, lateralno i klavikularno disanje.

 

YOGA NIDRA

Ovisno o vremenu kojim raspolažete, nakon Yoga setova možete odabrati vježbu vođenog opuštanja (Yoga Nidra) u trajanju od 5 ili 15 minuta.

Ovo je izuzetan program za istraživanje sebe, poticanje kreativnog razmišljanja i izgradnju psihofizičkog stanja za uspjeh. Sadrži sve važne komponente na tom putu − opuštanje uma i tijela s pomoću vježbi koncentracije, meditacije i yoge. Osobito mi je ugodno slušati audio vježbe uvečer prije spavanja, te uroniti u san otvorena uma i uz nove afirmacije, „preprogramirajući“ svoju podsvijest. Naslov mi se čini posebno koristan za one životne trenutke kada krećemo iznova, bilo na poslovnom ili nekom drugom planu ili „okrećemo list“, a ne znamo odakle krenuti. Vježbe su inspirativne i učinkovite i mogu vam otvoriti put prema autentičnijem i kreativnijem življenju.

image

Naslov Ključ neiscrpne kreativnosti odličan je odabir za svakoga tko razmišlja o tome kako istražiti i razviti svoj potencijal i kako se fokusirati na razvijanje kreativnosti u svakom segmentu svog života. Pomogao mi je pri koncentraciji i razmišljanju izvan nekih granica. Preporučila bih ga svakome tko želi raditi na svom osobnom razvoju i osloboditi svoj puni potencijal.

image

Naruči odmah

Zadovoljna sam ovim naslovom, doista djeluje! Gotovo da sam mogla „osjetiti“ kako mi se um razigrava dok ga različite asocijacije potiču da radi na neuobičajene načine i spaja naizgled nespojive elemente u istu priču. Od ovog naslova dobila sam konkretnu korist, odmah za vrijeme prvog slušanja. Pojavilo mi se nekoliko zanimljivih ideja za roman koji trenutačno pišem, te ideja za jedan budući projekt. Smatram da je koristan za one koji se bave nekim kreativnim radom, kao i za one kojima su, zbog poslova kojima se bave, pretežno aktivirani dijelovi mozga zaduženi samo za racionalno razmišljanje.

image

 

Narudžbenica

Ovim putem neopozivo naručujem program "Ključ neiscrpne kreativnosti" uz akcijski popust od 35% po cijeni od 197 Kn po primjerku (redovna cijena 300 Kn). Paket ću platiti poštaru pri dostavi uvećano za 25 Kn troškova poštarine.

Količina paketa "Ključ neiscrpne kreativnosti" (kom.): *
Ime: *
Prezime: *
E-mail: *
E-mail (ponovni unos iz sigurnosnih razloga): *
Broj mobitela (radi lakše dostave): *
Ulica i kućni broj: *
Grad (mjesto): *
Poštanski broj: *
Država:
Napomena ili komentar:
Naruci odmah
Ispunite gornja polja (polja označena zvjezdicom su obavezna)
i kliknite NARUČI ODMAH. Vaše podatke držimo u strogoj tajnosti.